Каталог товарів
0 0
0 товарів
0грн
Ваше повідомлення було надіслано Зв'яжемося з Вами найближчим часом

Як підключитися до камери відеоспостереження з телефону

Як підключитися до камери відеоспостереження з телефону
710
0
06.09.2022

Как подключиться к камере видеонаблюдения с телефона

З розвитком інформаційних технологій, можливості їх застосування для реалізації практичних цілей розширюються прискореними темпами. Нещодавно сприймалось як щось неймовірне відеоспостереження через телефон, а тепер застосовується повсюдно в будинках, квартирах, офісах, на підприємствах і т.д.

Тепер користувачеві не потрібно встановлювати окремий монітор для виведення на екран зображення з камер стеження, організовувати складну в реалізації кабельну систему. Достатньо мати смартфон сучасної моделі, який постійно підключений до інтернету. Це надає користувачеві низку переваг:

  • можливість контролювати об’єкт у режимі онлайн, знаходячись в курсі поточних подій;
  • здійснювати відеоспостереження через смартфон із будь-якої зручної точки без необхідності перебувати в будівлі;
  • зберігати практично необмежені обсяги інформації як записів з камер без жорсткого диска чи іншого накопичувача, ресурси яких обмежені;
  • доступ до перегляду на будь-якому відрізку часу та з будь-якої точки стеження.

Подключить камеру в реальном времени к телефону

Чи можна підключити камери в реальному часі до телефону

Забезпечення максимальної надійності, високої швидкості передачі даних, захист від злому гарантує наявність постійної IP-адреси, до якої підключатимуться камери. Замовити послугу її надання можна у будь-якого провайдера.

Складність організації відеоспостереження за будинком чи офісом через смартфон багато в чому залежить від кількості камер. Якщо це одна точка, яка контролює конкретне приміщення, достатньо ввести до її налаштувань отриманий у провайдера IP. Якщо камер декілька, об’єднати їх у єдину систему допоможе маршрутизатор. До нього підключають усі точки стеження, і в його налаштування вводиться статична адреса. У деяких випадках функції роутера виконує відеореєстратор, що збирає зображення з усіх точок стеження.

Враховуючи, що статичний IP є платним, користувачі можуть скористатися стандартним динамічним провайдером за замовчуванням. Так як підключити камеру до телефону при постійно мінливій адресі неможливо, для реалізації цієї схеми необхідно зареєструватися на спеціальному сервісі. Там користувач отримує власне доменне ім’я, яке замінятиме IP-адресу в налаштуваннях роутера.

Как подключить камеру для просмотра через смартфон Xeoma Video Surveillance

Як підключити камеру для перегляду через смартфон

Крім масштабів, ступеня розгалуженості системи стеження, необхідно враховувати і оснащення, можливості пристроїв, що підключаються. Тут можлива реалізація трьох варіантів.

IP-камера з вбудованим сервісом (Р2Р)

Це найбільш сучасні пристрої, які гарантують надійність та простоту організації віддаленого відеоспостереження через смартфон. Їхнім функціоналом передбачено автоматичне підключення до хмарного сервісу через особистий ID, який надає виробник кожній одиниці.

Попередньо користувач повинен завантажити на телефон спеціалізовану програму. Найчастіше виробник розміщує посилання на сервіс на офіційному сайті. Після встановлення та реєстрації вводиться ID однієї або кількох камер. Вони активуються миттєво, і користувач отримує доступ до зображення, а також інформацію про записані матеріали, що зберігається на хмарі. Такий спосіб зручний у підключенні, але не завжди підходить для розгалужених систем стеження.

IP-камера без можливості підключення до хмари

В цьому випадку необхідно додатково розбиратися, як зробити відеоспостереження через мобільний телефон. Для цього потрібне попереднє налаштування камери та маршрутизатора.

Важливо! Перш за все необхідно правильно встановити для пристрою стеження налаштування мережі. Ключові параметри: IP-адреса, шлюз, адреса DNS-сервісу. Це дозволить отримати віддалений доступ.

Після цього гаджет, з якого вестиметься відеоспостереження, необхідно підключити до тієї ж мережі, що камеру. Її IP вводиться в адресному рядку браузера, після чого потрібно авторизуватись. Логін та пароль конкретної відеокамери можна дізнатися у продавця. Найчастіше підходять стандартні комбінації: admin-12345 або admin-888888.

Далі, щоб контролювати будь-яку віддалену точку, необхідно отримати статичну IP-адресу і налаштувати прокидання портів на маршрутизаторі.

Аналогова відеокамера

Оскільки підключитися до аналогової камери відеоспостереження з телефону не вийде напряму, буде потрібно додаткове обладнання – відеореєстратор. Після його установки можна реалізувати одну з описаних вище схем із застосуванням технології Р2Р або використанням статичної адреси.

Популярные приложения для видеонаблюдения со смартфона XProtect Mobile

Популярні програми для відеоспостереження зі смартфона

  1. Xeoma Video Surveillance. Просунуте ПЗ з розширеним функціоналом, адаптоване від використання як у домашніх умовах, і на підприємствах сфери торгівлі, обслуговування.
  2. Sighthound Video. Мультиплатформна програма, однаково ефективна для підключення з гаджетів, що працюють на Android, iOS, Mac, Windows. З його допомогою віддалене відеоспостереження через смартфон буде особливо зручним завдяки грамотно продуманому, інтуїтивно зрозумілому інтерфейсу.
  3. XProtect Mobile. Потужний сервіс, в якому реалізовано можливості активації динаміків для двостороннього спілкування, перегляду відео в записі.
  4. AtHome Video Streamer. Багатофункціональний, максимально зручний у роботі додаток, що підтримує можливість двостороннього звукового спілкування, повороту корпусу камери для зйомки під різними кутами, push-повідомлень, запису відео за встановленим користувачем розкладом.

Висновок

Організувати домашнє відеоспостереження через смартфон можливо із застосуванням будь-яких сучасних камер. Нескладний алгоритм підключення зможе виконати непідготовлений користувач. Для облаштування складніших, розгалужених систем спостереження може бути потрібна допомога фахівців професійної організації.

710
0
06.09.2022
Коментарі
Залишити коментар
Спасибо за ваш отзыв. Он был направлен на модерацию.