Каталог товарів
0 0
0 товарів
0грн
Ваше повідомлення було надіслано Зв'яжемося з Вами найближчим часом

Як працює камера відеоспостереження

Як працює камера відеоспостереження
561
0
06.09.2022

Користувачі не часто цікавляться питанням, як працює камера відеоспостереження. Однак знання та розуміння базових принципів її функціонування дозволить зробити правильний вибір у ході організації системи стеження у будинку, квартирі, офісі, магазині або на виробництві. Це основна складова, що записує картинку і передає її на відеореєстратор або безпосередньо на пристрій перегляду: ПК або гаджет.

Тому від її характеристик насамперед залежить, чи буде повною мірою реалізована мета організації системи стеження і контролю.

Які бувають камери спостереження

Які бувають камери спостереження

Сучасні пристрої суттєво відрізняються за технічними характеристиками, наявністю додаткових опцій. Залежно від того, як працює відеоспостереження, які камери встановлені, значно різниться якість зображення. На ньому можна тільки розрізнити обриси предметів, силуетів або детально розглянути подробиці: номер автомобіля, риси обличчя, номінал купюри. Функціонал окремих моделей може включати передачу звуків, можливість зйомки в нічний час і т.д.

Головна відмінність відеокамер полягає у способі перетворення та передачі сигналу.

Аналогова камера спостереження

Аналогова камера спостереження

Відрізняється порівняно низькою якістю зображення. Тут аналоговий сигнал перетворюється на цифровий для обробки та формування картинки, а потім знову переходить в аналогову форму для передачі на відеореєстратор. На відміну від того, як працює бездротова камера відеоспостереження, аналогова має потребу у кабелі живлення та коаксіальному кабелі.

Крім низької роздільної здатності, недоліки таких систем значні:

  • незадовільний рівень захисту сигналу;
  • складність розгалуження, підключення додаткових точок стеження;
  • значні витрати часу на облаштування.

При цьому такі моделі не остаточно пішли в минуле, тому що мають низку переваг. У тому числі бюджетна вартість, надійність, відсутність затримок передачі сигналу, стійкість до атак вірусів, втрати зв’язку.

Камери відеоспостереження з підтримкою HD-CVI, HD-TVI та MHD

Камери відеоспостереження з підтримкою HD-CVI, HD-TVI та MHD

Враховуючи всі переваги того, як працює аналогова камера відеоспостереження, виробниками були розроблені пристрої цього формату, але з виправленням недоліків. Вони передають сигнал високої якості HD 720p, FullHD 1920*1080p, 4K, для підключення до відеореєстратора використовують як коаксіальний кабель, так і кручену пару.

Важливо! Пристрої можуть підтримувати HD-CVI, HD-TVI, AHD та ін., тому для їх роботи важливо підбирати відеореєстратор, що працює з аналогічними форматами. Виняток становлять моделі MHD. Вони мультиформатні та інтегруються з реєстраторами будь-якої конфігурації.

Оцінити переваги аналого-цифрових пристроїв можна після того, як працює вулична камера відеоспостереження, що функціонує в умовах підвищеної складності. Її технічні показники:

  1. Відмінна якість картинки.
  2. Значна дальність сигналу (понад 500 м).
  3. Висока швидкість передачі без збоїв, спотворень.
  4. Можливість застосування одного кабелю для транслювання відео-, аудіосигналу, керуючих команд.

Крім того, вартість таких моделей в середньому наполовину дешевша, ніж IP-пристроїв.

IP-камери відеоспостереження

IP-камери відеоспостереження

На відміну від вищеописаних моделей не перетворять сигнал назад на аналоговий, а передають його на відеореєстратор або хмарний сервіс у стислому закодованому вигляді. Для цього застосовується оптоволоконний кабель або бездротова система Wi-Fi.

Цифрова IP камера відеоспостереження найбільш затребувана споживачем, оскільки працює з найвищими показниками роздільної здатності 4К або 12 мегапікселів. Такої деталізації зображення не зможе досягти жодна аналогова модель. Додаткові переваги:

  • можливість організації бездротових систем стеження, які гранично прості у монтажі, підключенні;
  • передача відеозапису не тільки на реєстратор, а й безпосередньо на будь-який гаджет (смартфон, планшет тощо) через хмарний сервіс;
  • розширений функціонал: датчики руху, вторгнення, ІЧ-підсвічування та ін;
  • зручність розгалуження, модернізації та масштабування системи за необхідності, що дозволяє встановлення бездротових відеокамер на об’єкти будь-якого розміру.

Єдиний мінус ІР-пристроїв – висока вартість.

Висновок

При виборі комплектуючих системи спостереження необхідно спиратися насамперед її призначення. Якщо деталізація зображення не надто важлива, можна суттєво заощадити, встановивши моделі аналогового типу. Для отримання картинки ідеальної якості потрібна бездротова камера відеоспостереження, але вона працює через Wi-Fi потрібна висока швидкість інтернету. Крім того, витрати на її придбання будуть приблизно вдвічі більшими.

561
0
06.09.2022
Коментарі
Залишити коментар
Спасибо за ваш отзыв. Он был направлен на модерацию.